Mercedes-Benz GLA, 180 CDI

BMW 530 xdrive

Aja henkilöauton B-ajokortti Liikennekoulu Ässässä, Kuopiossa

Henkilöauton B-ajokortti on asia, jonka saamista moni täysi-ikäisyyttä lähestyvä, miksei vanhempikin, odottaa isolla innolla. Ajokortti kannattaa huristella autokoulussa, jossa opetus on laadukasta ja opettajat mukavan rentoja – tällaista menoa tarjoaa Liikennekoulu Ässä Kuopiossa!

Olet tervetullut meille henkilöauton B-ajokortin kursseille, jotka starttaavat tasaisin väliajoin joka viikko. Tutustu ajankohtiin ja  ilmoittaudu mukaan helposti netin kautta! Kurssille voit osallistua jo 17-vuotiaana. Opetus koostuu kolmesta vaiheesta: perusvaiheesta, harjoitteluvaiheesta sekä syventävästä vaiheesta.


Suorita ajokortti laadukkaalla kalustolla autokoulussamme Kuopiossa

Ajokortin ajaminen käy Liikennekoulu Ässän opetuksessa Kuopiossa viihtyisissä tunnelmissa. Meillä työskentelee ajo-opettajia, jotka ovat kokeneita, ammattitaitoisia ja mukavia. Myös menopeleihin on panostettu. Ajokortti kannattaakin suorittaa laadukkaalla kalustolla, joka takaa turvallisen ja toimivan ajokokemuksen. Meillä myös automaattivaihteinen auto. Meillä on mahdollisuus saada ajokortti nopeastikin, jopa 10 päivässä.


B-kortin perusvaihe 990€ + muut kulut 186€

17 ajotuntia ja 19 teoriatuntia

Muut kulut:

- Ajokorttilupa 40€

-Teoriakoemaksu 31€

-Ajokoemaksu 65€

-Ratamaksu 50€

Pimeänajon koulutus 100€


Perusvaihe on B-ajokortin suorittamisen ensimmäisen vaihe

Kortin suorittaminen lähtee liikkeelle perusvaiheen opetuksesta. Perusvaihe sisältää teoriaopetusta 19 tuntia ja ajo-opetusta 17 tuntia. Opetukseen kuuluu myös pimeänajo, joka tulee olla suoritettuna perusvaiheen aikana silloin, kun kuljettajantutkinto on joulu-helmikuussa. Perusvaiheesta saat ajo-oikeuden henkilöautolle. Harjoitteluvaiheen palautejakso kannattaa suorittaa noin kuukausi kuljettajantutkinnon jälkeen. Syventävän vaiheen suorittamiseen sinulla on aikaa kaksi vuotta.

B-kortti, perusvaihe 990€

- 17 ajotuntia (50 min.)

- 19 teoriatuntia (45 min.)

    • Teoriaopetuksen voit suorittaa perinteisesti autokoululla tai virtuaaliluokassa oman aikataulusi mukaan vaikka kotona.
    • Kurssimaksu sisältää toimistomaksut, sähköisen oppikirjan ja oppimisympäristön sekä teoriakoeharjoittelun netissä ja auton käytön tutkinnossa 1. kerralla sekä pimeänajon harjoittelun. 

Muut kulut:

- Ajokorttilupamaksu 40 €

- Teoriakoe 31 €

- Ajokoe 65 €

- Ratamaksu ajoharjoitteluradalle 50 €

- Lääkärintodistus tai nuorison terveystodistus, kaksi passikuvaa.

(Mopokortista joka on suoritettu 1.6.2011 jälkeen alennusta 50 € ja A1-kortilla alennusta 150€ jolloin opetusmäärät erillisen sopimuksen mukaan)

Pimeänajo 100 €

Ilmoittaudu kurssille!


Ilmoittautuminen B-ajokortin kursseille

Ilmoittautuminen perusvaiheen, harjoitteluvaiheen ja syventävän vaiheen opetukseen onnistuu milloin tahansa, sillä homma hoituu näppärästi netissä. Ilmoittautumisen yhteydestä löydät myös kurssien aikataulut, hinnat ja kurssikuvaukset. Toki voit soittaakin tai lähettää sähköistä postia. Muistathan, että meillä voit ajaa myös moottoripyöräkortin sekä suorittaa ammattipätevyyden jatkokoulutuksen.

Nyt mahdollisuus suorittaa teoriaopetus virtuaaliluokassa!

Etäteoriaopetuksessa opiskelet virtuaaliluokassa liikenneopettajan johdolla ajokorttiopetuksen teoriatunteja verkon välityksellä. Tehokkaan opetuksen ja laadukkaan interaktiivisuuden takaamiseksi liikenneopettaja opettaa etäteoriatunneilla vain sen hetkistä virtuaaliluokkaa. Kyseessä ei siis ole tallenne tai nettikameralähetys tavanomaiselta teoriatunnilta.
Yhden oppitunnin kesto on 45 min. Voit osallistua oppitunnille esim. kotona. Huolehdit vain, että paikka jossa olet on riittävän rauhallinen ja mahdollistaa keskittymisen opiskeluun. Oppitunneille voit osallistua tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen välityksellä. Saat Autokoululta ohjeet opiskelun aloittamiseen.

Tutustu etäteoriaopetukseenB-kortin voit saada korottamalla aikaisemman A-ajokortin AB-ajokortiksi. Tällöin teoriaopetusta korottavaan koulutukseen kuuluu 13 tuntia ja ajo-opetusta 12 tuntia (alennus kurssin hinnasta 150 €).

Mopokortista (AM120 tai AM121) hyvitys 1 ajo-opetus- ja 2 teoriaopetustuntia (alennus kurssin hinnasta 50 €).