Aja henkilöauton B-ajokortti Liikennekoulu Ässässä, Kuopiossa

Henkilöauton B-ajokortti on asia, jonka saamista moni täysi-ikäisyyttä lähestyvä, miksei vanhempikin, odottaa isolla innolla. Ajokortti kannattaa huristella autokoulussa, jossa opetus on laadukasta ja opettajat mukavan rentoja – tällaista menoa tarjoaa Liikennekoulu Ässä Kuopiossa!

Olet tervetullut meille henkilöauton B-ajokortin kursseille, jotka starttaavat tasaisin väliajoin joka kuukausi. Tutustu ajankohtiin ja  ilmoittaudu mukaan helposti netin kautta! Kurssille voit osallistua jo 17-vuotiaana. Opetus koostuu kolmesta vaiheesta: perusvaiheesta, harjoitteluvaiheesta sekä syventävästä vaiheesta.Suorita ajokortti laadukkaalla kalustolla autokoulussamme Kuopiossa

Ajokortin ajaminen käy Liikennekoulu Ässän opetuksessa Kuopiossa viihtyisissä tunnelmissa. Meillä työskentelee ajo-opettajia, jotka ovat kokeneita, ammattitaitoisia ja mukavia. Myös menopeleihin on panostettu. Ajokortti kannattaakin suorittaa laadukkaalla kalustolla, joka takaa turvallisen ja toimivan ajokokemuksen.


Perusvaihe on B-ajokortin suorittamisen ensimmäisen vaihe

Kortin suorittaminen lähtee liikkeelle perusvaiheen opetuksesta. Perusvaihe sisältää teoriaopetusta 19 tuntia ja ajo-opetusta 17 tuntia. Opetukseen kuuluu myös pimeänajo, joka tulee olla suoritettuna perusvaiheen aikana silloin, kun kuljettajantutkinto on joulu-helmikuussa. Perusvaiheesta saat ajo-oikeuden henkilöautolle. Harjoitteluvaiheen palautejakso kannattaa suorittaa noin kuukausi kuljettajantutkinnon jälkeen. Syventävän vaiheen suorittamiseen sinulla on aikaa kaksi vuotta.

B-kortti, perusvaihe 950€

- 17 ajotuntia (50 min.)

- 19 teoriatuntia (45 min.)

    • Teoriaopetuksen voit suorittaa perinteisesti autokoululla tai virtuaaliluokassa oman aikataulusi mukaan vaikka kotona.
    • Kurssimaksu sisältää toimistomaksut, sähköisen oppikirjan ja oppimisympäristön sekä teoriakoeharjoittelun netissä ja auton käytön tutkinnossa 1. kerralla sekä pimeänajon harjoittelun. 

Muut kulut:

- Ajokorttilupamaksu 40 €

- Teoriakoe 31 €

- Ajokoe 65 €

- Ratamaksu ajoharjoitteluradalle 50 €

- Lääkärintodistus tai nuorison terveystodistus, kaksi passikuvaa.

(Mopokortista joka on suoritettu 1.6.2011 jälkeen alennusta 50 € ja A1-kortilla alennusta 150€ jolloin opetusmäärät erillisen sopimuksen mukaan)

Pimeänajo 90€

Ilmoittaudu kurssille!

Harjoitteluvaihe on seuraava askel kohti B-ajokortin nappaamista

Harjoitteluvaihe alkaa heti, kun olet suorittanut kuljettajatutkinnon hyväksytysti. Harjoitteluvaiheen palautejakso voidaan suorittaa noin 1 kuukauden jälkeen tutkinnon läpäisemisestä. Vaihe sisältää 1 tunnin palauttavaa ajoa, jossa painopisteenä ovat omat ajotaidot, jotka vaativat kehittämistä sekä kuljettajantutkinnosta saatu palaute. Myös itselle tyypillisiä ajo-ominaisuuksia opetellaan tunnistamaan. Lisäksi harjoitteluvaiheeseen kuuluu 1 tunti teoriaopetusta sekä 1 tunti ryhmäajoa.

Harjoitteluvaihe, 150 €

- 1 h yksilöajo-opetusta, 1 h ryhmäajo-opetusta ja 1 teoriatunti

Harjoitteluvaihe suositellaan suoritettavaksi noin kuukauden kuluttua ajokortin saamisesta.

Syventävä vaihe on viimeinen etappi ajokortin hankkimisessa

Syventävän vaiheen jälkeen saat vihdoin ujuttaa lompakkoosi varsinaisen ajokortin. Tässä viimeisessä vaiheessa vahvistetaan turvallisen ja taloudellisen ajon taitoja. Syventävä vaihe suoritetaan aikaisintaan 3 kuukauden jälkeen hyväksytystä ajokokeesta, mutta viimeistään 2 vuoden kuluttua kortin saamisesta. Vaihe sisältää 2 tuntia arvioivaa ajoa, ajoharjoittelua liukkaanradalla sekä tarvittavat teoriaopetuskerrat.

Syventävä vaihe, 250 €  (Rata-ajo omalla autolla)

Ajoharjoitteluradalla harjoitukset omalla autolla. Vaihtoehtoisesti voit käyttää myös autokoulun autoa rataharjoittelussa, tällöin syventävän vaiheen hinta 325 € (sis. alv)


- 2 h ajon arviointi, 2 h ajoharjoitus radalla ja 4 teoriatuntia

Syventävän vaiheen voi suorittaa kolmen kuukauden kuluttua lyhytaikaisen ajokortin saamisesta, viimeistään ennen kuin 24 kuukautta tulee täyteen kuljettajantutkinnon suorittamisesta.

Muut kulut: Ratamaksu 80.00

HUOM: Pimeän ajon kurssi täytyy suorittaa ennen syventävää vaihetta. Jos ajokoe on joulu-, tammi- tai helmikuussa täytyy pimeän ajon kurssi olla suoritettu jo ennen sitä.


Ilmoittautuminen B-ajokortin kursseille

Ilmoittautuminen perusvaiheen, harjoitteluvaiheen ja syventävän vaiheen opetukseen onnistuu milloin tahansa, sillä homma hoituu näppärästi netissä. Ilmoittautumisen yhteydestä löydät myös kurssien aikataulut, hinnat ja kurssikuvaukset. Toki voit soittaakin tai lähettää sähköistä postia. Muistathan, että meillä voit ajaa myös moottoripyöräkortin sekä suorittaa ammattipätevyyden jatkokoulutuksen.

Tiesitkö, että tarjoamme teoriaopetusta myös virtuaaliluokassa?

Kyllä vain. Teoriaopetus on mahdollista nyt etänä. Virtuaaliluokassa opiskellaan teoriaa liikenneopettajan johdolla verkon välityksellä. Oppitunneille voi osallistua siis helposti vaikka kotoa!

Älä aikaile, vaan hyppää Liikennekoulu Ässän matkaan! Kuopiossa toimiva autokoulumme tunnetaan mukavista ja ammattitaitoisista opettajista. Henkilöauton B-ajokortti on hallussasi ennen kuin huomaatkaan.

Tervetuloa!
B-kortin voit saada korottamalla aikaisemman A-ajokortin AB-ajokortiksi. Tällöin teoriaopetusta korottavaan koulutukseen kuuluu 13 tuntia ja ajo-opetusta 12 tuntia (alennus kurssin hinnasta 150 €).

Mopokortista (AM120 tai AM121) hyvitys 1 ajo-opetus- ja 2 teoriaopetustuntia (alennus kurssin hinnasta 50 €).